Aminess
Gourmet Lab
Turistička kompanija
Aminess pokrenula je projekt „Aminess Gourmet Lab“ koji je
predstavljen u Zagrebu. Chef David Skoko podučavat će mlade
kuhare, konobare, barmene i druge članove Aminess gourmet tima.
Projekt će okupiti najveće stručnjake iz različitih
ugostiteljskih područja. Edukacije će se održavati tijekom veljače
i ožujka u restoranu Loop u Aminess Maravea Camping Resortu, a svi
će polaznici dobiti i priznanje o sudjelovanju.
„Smatramo da Hrvatska
ima bogatu i stručnu gourmet scenu, a suradnjom s najvećim
profesionalcima u ovom području želimo pružiti našim djelatnicima
priliku da uče od najboljih, razvijaju svoje kompetencije i podižu
razinu usluge. Ovim projektom želimo napraviti kreativni iskorak u
popularizaciji ugostiteljskih zanimanja, kao i turizma općenito“,
izjavila je Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess
hotela i kampova.
Priča o pokretanju
Aminess Gourmet Laba nastavak je suradnje s Davidom Skokom a ideja
proizišla je iz „Aminess Wine & Gourmet Nights“,
ekskluzivnih večera u sklopu kojih je chef Skoko s Aminess gourmet
timom pripremao uzbudljive interpretacije ribljih specijaliteta s
naglaskom na lokalne namirnice. „ U sklopu Aminess Gourmet Laba
nastavit ću demonstrirati kako najbolje iskoristiti i promovirati
domaće namirnice. Fokus u mojoj radionici bit će na sitnoj plavoj
ribi koja se može pripremiti na više načina nego što to obično
radimo ”rekao je chef Skoko.
Tečaj sommelierstva
prve razine održat će se u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba,
dok će edukaciju za barmene održati jedan je od najboljih hrvatskih
stručnjaka za žestoka pića, barmen Vjenceslav Madić Kishoni. Tema
su gin i tonic te moderna miksanja pića. godina. Kishoni vodi i
tvrtku specijaliziranu za edukaciju barmena.
Marin Vanjak,
specijalist za pizzu napolitanu restorana O'Hara održat će
radionicu posvećenu izradi kruha, ali na ponešto drugačiji način.
“Učit ćemo kako napraviti krušne proizvode kakve ne možete
pronaći u standardnoj ponudi. Bit će to proizvodi od svježih,
pomno biranih sastojaka, najkvalitetnijeg brašna i kvasca koji u
kruhu fermentira dva dana. Radi se o drugačijem pristupu koji
iziskuje više vremena, zbog čega ga uslijed svakodnevnih obaveza i
žurbe većina ljudi ne koristi. Svoju filozofiju o najzdravijem
proizvodu bez aditiva, konzervansa i bojila želimo prenijeti novim
generacijama kuhara”, rekao je Vanjak.
Program edukacija
uključuje i temu rižota i tjestenina koji će voditi stručni
učitelj kuharstva i slastičarstva u Školi za turizam,
ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Robert Perić.
Barist iz Francka Josip
Novačić u sklopu radionice o kuhanju kave polaznicima će pokazati
različite metode pripreme kave i espressa te latte arta.
Na radionici craft
piva, predavač Zvonimir Pelko govorit će o povijesti piva,
revoluciji craft piva u svijetu i Hrvatskoj te serviranju i
posluživanju piva u boci.
Vlasnik boutique-a
mesa „Beef Shop“, Mišo Pešić, predavat će o pripremi i
dozrijevanju mesa te pripremi marinada za meso napravljenih na
prirodnoj bazi.
Jedna od edukacija
odnosi se i na slastičarstvo o kojem će predavati Marko Stojević
iz tvrtke Higis i koji će svoje vrijeme u Aminessu posvetiti ljetnim
voćnim monoporcijama.
Sous vide kuhanje
predstavit će Mario Čepek, restoranski konzultant, pri čemu će
riječi biti o planovima potrošnje pansionskih obroka.
O unapređenju prodaje
pomoću govora tijela i retorike kao tajnog oružja govorit će
certificirani Saké Sommelier i Master Sommelier Suwi Zlatić.
Voditelj servisa Hotela
Aminess Maestral Tihomir Kramarić članovima Aminess Gourmet tima
približit će posluživanje svečanih obroka i postavljanje svečanog
stola, dok će Lorena Radetić govoriti o kontroli normativa te
drugim vrijednim znanjima stečenima na mjestu voditeljice gourmet
odjela Aminessa.
Nema komentara:
Objavi komentar