Na Plešivici večera MICHELINA i Hrvatske turističke zajednice
Ekskluzivna
„4 Hands Dinner“ večera održana je 4. 9. 2024. u restoranu
Korak na Plešivici, hrvatskoj champagni,
tridesetak kilometara od Zagreba. Večeru je organizirala Hrvatska
turistička zajednica zajedno s regionalnim turističkim zajednicama
Središnje Hrvatske i MICHELINOM, najznačajnijim i najpoznatijim
globalnim vodičem za restorane, radi promiđbe hrvatske gastronomije
i kontinentalnih odredišta. Za eno-gastronomski doživljaj bili su
zaduženi Bernard Korak, chef
restorana Korak te Rudolf Štefan, chef
restorana Pelegrini u Šibeniku. Oba restorana nositelji su
MICHELINOVE zvjezdice dok je restoran Korak ujedno i nositelj oznake
MICHELIN Green Star.
Među okupljenima koji su uživali u gastronomskim delicijama i kulinarskim umijećima naših chefova, bili su influenceri specijalizirani za putovanja i gastronomiju, iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske i Belgije.
Na meniju su bila jela s domaće kulinarske scene, pa su tako gosti uživali u autentičnom gastronomskom iskustvu i harmoniji različitih okusa. Imali su priliku kušati specijalitete spravljene od namirnica kao što su: riba kovač, sipa, limunska verbena, inćuni, školjke, kozice, pečeno jareće meso, vrtni šafran i drugo.
Hrvatska se može pohvaliti jednim restoranom koji nosi dvije MICHELINOVE zvjezdice te s 10 restorana nositelja jedne prestižne MICHELINOVE zvjezdice, dok 11 domaćih restorana nosi MICHELINOVU oznaku Bib Gourmand koja se dodjeljuje onima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.
Pripremio: Tomislav Radić
Nema komentara:
Objavi komentar